13.3.22

Δύναμη

Η προσωπική μας ικανότητα για δράση είναι το εγγενές μας δώρο και η πραγματική μας δύναμη.
Η δύναμη αυτή μας εγκαταλείπει όταν αρχίζουμε να δίνουμε μεγάλες σημασίες στις γνώμες των άλλων.
Για να ανακτήσουμε αυτή τη δύναμη, χρειάζεται να θυμόμαστε ότι αυτή είναι δική μας ζωή. Αυτό που μετράει είναι το τι πιστεύουμε εμείς. Δεν έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τους άλλους ευτυχισμένους ή να αλλάξουν γνώμη, αλλά έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τον εαυτό μας ευτυχισμένο και να σχηματίσουμε μια ωραία άποψη για αυτόν. Δε μπορούμε να ελέγχξουμε το τι νομίζουν οι άλλοι και στην ουσία σπάνια μποορύμε να ασκήσουμε και την παραμικρή επιρροή.
Πάρτε πίσω τη δύναμη σας. Η δύναμή μας έχει σκοπό να γίνουμε όλα εκείνα που μπορούμε να γίνουμε.
Άραγε γιατί το αύριο φαίνεται να έχει περισσότερες δυνατότητας ευτυχίας ή δύναμης από το σήμερα; Επειδή ξεγελάμε τους εαυτούς μας με το παιχνίδι του παραπάνω.
Η προσωπική δύναμη ανοίγει χώρο στη ζωή μας και στις ζωές εκείνων που μας περιβάλλουν για να εισχωρήσουν η ακεραιότητα και η ευγένεια ψυχής.

Σε μια δουλειά παιζόταν ένα νοσηρό παιχνίδι εντυπώσεων και αποδείξεων. "Πιστεύω το τάδε προσβλητικό για σένα, στο πετάω κατάμουτρα και πρέπει εσύ να μου αποδείξεις ότι δεν είναι έτσι".
Σήμερα, οι παλιοί εργαζόμενοι της μεγαλουργούν στις νέες τους δουλειές, άλλες ιδιόκτητες, άλλες υψηλόβαθμες με αναγνώριση και ισορροπία, ενώ την προηγούμενη δουλειά την εγκατέλειψε ακόμα και ο δημιουργός της καθώς παράπεε, τώρα την τρέχουν οι ακόλουθοι αυτής της νοσηρότητας και φυσικά συρρικνώθηκε στο 10% του τότε δυναμικού της.
Στο απόγειο της δυνάστευσής της, κανείς δεν πίστεψε ότι αυτή η εταιρία έχει δική της δύναμη, παρά μόνο οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες και οι ακόλουθοι. Οι υπόλοιποι πίστευαν ότι την αντλεί από εξωτερικές ευκαιριακές συνθήκες. Και ότι ήταν θέμα χρόνου να φανεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: